Makaron

Składniki (na 4 duże porcje):
* Makaron (u mnie pełnoziarnisty) 300g
* Brokuł 300g
* Szpinak 100g
* Mozzarella light 80g
* Pomidorki koktajlowe 100g
* Krewetki 180g
* Jogurt naturalny 180g (można zastąpić 200g śmietanki 30%, ale wtedy będzie większa)
* 1 ząbek czosnku
* 1 łyżka masła
* przyprawy (sól, pieprz, zioła prowansalskie)

Przygotowanie:
Makaron ugotować wg. Instrukcji na opakowaniu. Przecedzić. Brokuła
pokroić na mniejsze części i gotować w osolonej wodzie przez ok.10 minut.
Po tym czasie wyjąć i odcedzić. Na patelni rozgrzać masło z czosnkiem i
dodać krewetki (ja pozbywam się najpierw ogonków). Usmażyć. Następnie
dodać szpinak, wcześniej ugotowany makaron i brokuła, pokrojone na pół
pomidorki koktajlowe oraz pokrojoną w kostkę mozzarellę. Wszystko
dokładnie wymieszać. Dodać jogurt i ponownie wymieszać.
1 porcja (300g) z jogurtem:

Smacznego! 

1 porcja (300g) z jogurtem:
• kcal: 432
• B: 28,3g
• T: 8,3g
• W: 64,3g

1 porcja ze śmietanką:
• kcal: 551
• B: 27,4g
• T: 22,4
• W: 63,1g