Zapiekane papryki

Składniki:
– 4 średnie papryki
– 250g mięsa z łopatki wieprzowej (albo jakiegoś innego jakie lubisz)
– 1/2 cebuli
– 30g ryżu
– 1/2 mozzarelli light
– Przyprawy: sol, pieprz, zioła prowansalskie, papryka słodka 1/2 kostki
rosołowej

Przygotowanie:
Ryż ugotować wg. instrukcji na opakowaniu. Mięso przełożyć do miski,
dodać wcześniej obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, a także przyprawy.
Wszystko wymieszać. Na patelnię dodać oliwę i mięso oraz ryż i smażyć do momentu zarumienienia. Paprykę umyć, przeciąć ją od góry (zrobić
„czapeczkę”) i wydrążyć z niej gniazda nasienne. Papryki przełożyć do
naczynia żaroodpornego i ułożyć w nich mięso z ryżem, posypać pokrojoną w kostkę mozzarellą i przykryć. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut.

Smacznego! ❤

Porcja (1 papryka):
• Kcal: 322 kcal
• B: 32g
• T: 13g
• W: 21g